En ny klient onboarding tjekliste er afgørende for at forbedre kundeoplevelsen. Den hjælper med at tildele repræsentanter, bekræfte kontrakter, planlægge møder og identificere kundens forventninger. Tjeklisten sikrer, at alle nødvendige trin håndteres effektivt.
Er du en virksomhedsejer, der leder efter måder at forbedre din kunde onboarding-proces på? I så fald, er du på det rigtige sted – dette indlæg vil give dig en ny skabelon til klient onboarding tjekliste, der hjælper med at gøre processen mere smidig og mindre stressende for både dig og dine kunder. Læs videre for mere information.
Som virksomhedsejer er det vigtigt at have en ny kunde onboarding tjekliste på plads for at sikre, at folk får den bedst mulige kundeoplevelse med din virksomhed. Ved at have en tjekliste, du skal følge, kan du fremskynde kunde onboardingsprocessen og gøre den mere effektiv.
En ny kunde onboarding tjekliste kan hjælpe dig med at strømline din proces og sikre, at du yder den bedst mulige service til dine kunder. Ved at følge en tjekliste kan du være sikker på, at alle de nødvendige trin håndteres, så dine kunder er tilfredse med deres oplevelse.
Ledere er ofte ansvarlige for klientens onboarding oplevelse, det er derfor, de bør have en sådan tjekliste. Det hjælper dem med at undgå at overse noget vigtigt, sørge for, at alle nødvendige skridt er taget, og forbedre effektiviteten ved at undgå dobbeltarbejde.
En ny tjekliste for klient onboarding gør det muligt for kundeservicemedarbejdere hurtigt og nemt at få en ny kunde oprettet med din virksomhed og dens produkter eller tjenester. Det kan også hjælpe med at undgå fejl og levere en positiv kundeoplevelse lige fra begyndelsen.
Kunder drager også fordel af en ny kunde onboarding tjekliste. Ved at have alle de nødvendige informationer og dokumenter på ét sted, vil de vide, hvad de kan forvente og dermed undgå frustrationer. En god kunde onboarding oplevelse kan føre til, at de bliver faste kunder og efterlader positive onlineanmeldelser.
Denne person vil være ansvarlig for at opretholde kontakten med kunden, samt at give dem oplysninger om din virksomhed og dens produkter eller tjenester.
En salgsrepræsentant er nøglekontakten mellem en kunde og den virksomhed, de handler med. Den udpegede person vil være ansvarlig for at opbygge relationer og sikre, at kunden får en positiv oplevelse. Kundens salgsrepræsentant bør derfor være en person, som man kan stole på for at få svar på vigtige spørgsmål eller bekymringer.
Den leder, der er ansvarlig for klientonboarding-processen, bør udpege en salgsrepræsentant. Lederen vil tage hensyn til kundens behov og krav, såvel som virksomhedens produkter eller tjenester, for at beslutte, hvem der ville være den bedste person at tildele til hver enkelt kunde.
Den tildelte i dette tilfælde vil være ansvarlig for at støtte kunden og besvare eventuelle spørgsmål, de måtte have.
Når kunden har et spørgsmål eller støder på et problem, skal de være i stand til at stole på nogen, der kan give dem svar og løse problemet til tiden.
En kunderepræsentant kan tildeles på samme måde som en salgsrepræsentant blev af den leder, der er ansvarlig for klient onboarding. De vil derfor følge en lignende proces som det foregående trin for at tildele til den person, som de mener ville passe bedst til en bestemt klient.
Kontrakten er et nøgledokument, der vil indeholder aftalevilkårene mellem din virksomhed og kunden.
En kontrakt er et juridisk bindende dokument, der beskriver vilkårene for en aftale mellem to eller flere parter. Det er vigtigt at validere kontrakten for at sikre, at vilkårene er fair og rimelige, at alle detaljer er korrekte, og at begge parter er tilfredse med salgsprocesaftalen, før du fortsætter.
Den leder, der er ansvarlig for klientonboarding-processen, gennemgår kontrakten og sørger for, at alle vilkårene er klare og præcise. De vil også kontrollere, at alle detaljer er nøjagtige, og at begge parter er tilfredse med aftalen.
At hilse på din nye klient er en fantastisk måde at starte onboarding-processen på.
A velkomstmail er en høflig gestus, der hjælper med at skabe et godt førstehåndsindtryk. Det giver også mulighed for at introducere virksomheden og dens produkter eller tjenester, samt at forklare, hvad kunden kan forvente af onboarding-processen.
Det er en af pligterne for den tidligere tilknyttede salgsrepræsentant, som vil præsentere sig selv i processen, at sende en velkomstmail til kunden. Denne meddelelse bør også indeholde en oversigt over, hvad kunden kan forvente under deres onboarding, kontaktoplysninger (f.eks. e-mailadresse) til deres kundeservicerepræsentant, en vedhæftet kopi af kontrakten og enhver anden relevant information.
For at fortsætte med kundeonboardingsprocessen, bør du planlægge at mødes med dem enten personligt eller online.
Dette er den bedste mulighed for at gennemgå alle detaljerne i kontrakten, besvare eventuelle spørgsmål, de har, og sikre, at de forstår aftalen. Dette møde giver dig også chancen for at forklare, hvad kunden kan forvente af resten af onboarding-processen.
Salgsrepræsentanten, der er ansvarlig for kunden, vil arrangere et tidspunkt og en dato, der passer til begge parter, og de vil også vælge det bedste format til mødet (personligt eller online). Bemærk, at dette kan påbegyndes som en del af velkomstmailen i det forrige trin.
Under mødet vil klienten sandsynligvis have vigtige spørgsmål og nogle bekymringer om onboarding-processen, kontrakten og/eller dit fremtidige forhold.
Hvis du gør det, kan du tage højde for dem alle under mødet. Dette vil bidrage til at sikre, at klienten føler sig hørt, og at deres bekymringer bliver taget alvorligt, samt identificere områder, hvor klienten kan have brug for mere uddybning.
Den tildelte salgsrepræsentant bør tage noter om eventuelle problemer, som kunden nævner under mødet. Alternativt kan de spørge klienten, om det ville være i orden at optage samtalen, så de kan bruge det senere og gennemgå detaljerne.
Når du gennemgår de spørgsmål og bekymringer, som kunden har rejst, kan du identificere nogle potentielle hindringer.
Dette er en mulighed for at henvende sig direkte til dem og få kunden til at føle sig tryg ved at komme videre med onboardingsprocessen. Det vil også give dem mulighed for at angive områder, hvor virksomheden muligvis skal foretage nogle ændringer.
Bemærk eventuelle røde flag eller problemer, som klienten nævner. Sælgeren, der er ansvarlig for kunden, kan enten skrive dem ned eller registrere dem.
Når alle spørgsmål og overvejelser er blevet behandlet, er det tid til at finde ud af præcis, hvad kunden håber at få ud af at handle med din virksomhed.
Det betyder, at begge parter vil være på samme side fremover, og at der ikke er nogen overraskelser hen ad vejen. Det er også en mulighed for at sætte realistiske mål for, hvad virksomheden kan og ikke kan levere.
Under mødet bør du spørge klienten direkte om deres forventninger. Du kan også forhøre om deres mål og målsætninger for at få en bedre fornemmelse af, hvad de leder efter.
Nu hvor du ved, hvad kunden gerne vil have, er det tid til at begynde at sætte nogle mål.
Det giver dig en køreplan for dit fremtidige forhold med kunden. Det giver dig også mulighed for at spore fremskridt og få et mål for succes gennem tiderne.
Målene skal være specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbestemte. De bør også være i overensstemmelse med kundens forventninger.
Nu hvor du har en ny klient, er det vigtigt at gemme deres oplysninger og holde den opdateret.
Denne information vil blive brugt til at kommunikere med kunden, forstå deres behov og give dem den bedst mulige service. Det vil også hjælpe dig med at holde styr på dine interaktioner med kunden og måle deres tilfredshed med tiden.
Du kan bruge LiveAgents helpdesk-kontakter til at gemme kundens navn, e-mail, telefonnummer og andre personlige oplysninger. Helpdesk-software som LiveAgent giver dig også mulighed for at oprette tilpassede kontaktfelter til at gemme unikke oplysninger om dine kunder for mere personliggjort kommunikation.
Når den nye kunde er startet med din virksomhed, er det tid til at bestemme, hvordan de bruger dine tjenester eller værktøjer.
Det hjælper dig med at forstå, hvordan kunden bruger dine produkter eller tjenester, og om de får mest muligt ud af dem. Det kan også hjælpe dig med at identificere områder, hvor klienten kan have brug for mere støtte.
Ved at spørge kunden direkte, observere deres adfærd, gennemgå data og analyser og/eller udføre brugertest. Derefter kan du sammenligne disse oplysninger med dine mål og målsætninger for at se, hvor godt kundens forbrug er i forhold til dem.
Når du har vurderet kundens brug af dine tjenester, skal du notere eventuelle ændringer i deres adfærd.
Dette giver dig mulighed for at forstå, hvor godt kunden bruger dine produkter eller tjenester. Ifølge disse oplysninger kan du foreslå yderligere tjenester eller support.
Ved at spore data og analyser over tid kan du se, hvordan kundens brug ændrer sig. Hvis du bemærker et fald i brugen, kan du kontakte klienten for at se, om de har brug for hjælp.
Det er altid en god idé at sende en takkebesked efter mødet med en ny potentiel kunde. Denne opfølgende e-mail, eller en anden type besked, viser, at du er interesseret i at opbygge forholdet, og at du er taknemmelig for deres forretning.
Du vil være i stand til at holde dem opdateret om din virksomhed og opbygge et stærkt forhold til dem med tiden. Som følge heraf vil de være mere tilbøjelige til at bruge dine produkter eller tjenester i fremtiden.
Sociale medier er en fantastisk måde at holde kontakten med dine kunder på – ved at følge deres opdateringer, kan du lære mere om dem og deres interesser. På den måde vil du være i stand til at yde dem bedre service og mindske kundeafgang.
Ved at gøre det vil du være i stand til at vise dem, at du er interesseret i deres forretning, og at du vil hjælpe dem med at vokse. Dette vil også give dig mulighed for at lære mere om deres branche og opbygge dit netværk.
Dette vil vise kunden, at du er interesseret i deres succes, og det giver dig også mulighed for at give dem værdifuld information eller tjenester. En lille gestus som denne kan være med til at opbygge et stærkt forhold til klienten.
Ved at kontakte dem regelmæssigt, selvom det kun er et hurtigt opkald eller en e-mail, kan du sikre dig, at de er tilfredse med dine produkter eller tjenester. På denne måde kan du også tilbyde dem yderligere support, hvis det er nødvendigt.
Det afhænger af din virksomhed, og hvor ofte dine processer ændres, men ideelt set bør du opdatere den, når der er ændringer i din virksomheds procedurer, produkter eller kundebase. Det kan også være nyttigt at gennemgå din tjekliste med jævne mellemrum for at se, om der er områder, hvor du kan forbedre effektiviteten.
Ja, med software såsom CRM’er, e-mailmarketingplatforme og projektstyringsværktøjer. Brug af teknologi til at automatisere din nye klient onboarding proces kan spare dig tid og energi, samt hjælpe dig med nemmere at holde styr på dine nye kunder.
Planlæg de trin, du vil tage på forhånd, dvs. ved at følge en tjekliste som den, der er angivet her, og sørg for, at alt, hvad din nye kunde har brug for, er parat og venter på dem. Jo nemmere du gør det for dine nye kunder at komme i gang, jo større er sandsynligheden for, at de er tilfredse med dine tjenester og bliver hos dig i lang tid. Dette vil igen øge din gennemsnitlige kundelevetid og kundefastholdelsesrater.
Der er mange faktorer, der skal tages i betragtning, når du onboarder en ny kunde, men her er nogle af de mest almindelige fejl: herunder ikke at kommunikere projektets forventninger og mål til kunden, utilstrækkelig forklaring eller demonstration af, hvordan dit produkt eller din tjeneste fungerer, ikke at oprette en tidslinje eller angive deadlines for færdiggørelse og ikke følge op med kunder efter arbejdet er afsluttet.
Når du beslutter dig for dette, så spørg dig selv ‘Vil de være i stand til at levere et serviceniveau, der opfylder eller overgår mine forventninger?’, ‘Er de i stand til at følge med i min virksomheds vækst?’, ‘Kan jeg stole på, at de kan håndtere følsomme kundedata?’, og ‘Vil deres løsning være omkostningseffektiv?’ Hvis du svarer “ja” til alle disse spørgsmål, kan outsourcing af din nye kunde onboarding-proces være den bedste løsning for din virksomhed. Men hvis du svarer “nej” til nogen, kan det være bedst at holde onboarding processen internt.
Kundeservice agenttræning tjekliste
Den bedste kundeservice er den, der klarer det hele. Sørg for, at dit personale er klar til hvad som helst med vores kundeservice agenttræning tjekliste.
Sørg for en gnidningsfri overgang til ny callcenter-software med vores omfattende tjekliste. Få trin-for-trin vejledning til at forstå virksomhedsbehov, vælge den rette udbyder, teste integrationer og sikre en glat implementering. Perfekt for projektteams, ledere og interessenter. Optimér jeres kundeservice uden problemer!
Den ultimative callcenter-tjekliste
Interesseret i at starte et callcenter, men har ingen anelse om, hvor man skal begynde? Vi har sammensat en callcenter-tjekliste, der gennemgår det hele.
Join our community of happy clients and provide excellent customer support with LiveAgent.
Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privatliv og cookies politik.
Answer more tickets with our all-in-one help desk software. Try LiveAgent for 30 days with no credit card required.
Hello, I’m Andrej. We’re thrilled to invite you to an exclusive software demo where we’ll showcase our product and how it can transform your customer care. Learn how to achieve your business goals with LiveAgent or feel free to explore the best help desk software by yourself with no fee or credit card requirement.
Andrej Saxon | LiveAgent support team